Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Καλοκαιρινό ζελέ με κεράσια και σιμιγδάλι

Ο υπέροχος συνδυασμός υλικών που έχει το ζελέ έχει ως αποτέλεσμα ένα απολαυστικό καλοκαιρινό γλυκό που θα σας δροσίσει γρήγορα ,εύκολα και οικονομικά. Τι περιμένετε ? :)




Υλικά

Για το μέρος με τα βύσσινα

1 βαζάκι κομπόστα βύσσινο + 250ml. χυμό από τα κομπόστα
1 κ.σ. ζάχαρη
10γρ. ζελατίνη σε σκόνη και 100 ml. νερό

400 ml. νερό
1 φακελάκι (75γρ.) ζελέ βύσσινο

Για την κρέμα με το σιμιγδάλι

400 ml. γάλα
3κ.σ. σιμιγδάλι
8 κ.σ ζάχαρη
10γρ. ζελατίνη σε σκόνη + 100 ml. νερό
1 φακελάκι βανίλια
4 κ.σ. γιαούρτι


Προετοιμασία

Για το ζελέ

Βάζετε την ζελατίνη σε κρύο νερό, την ανακατεύετε και την αφήνετε να φουσκώσει.
Βγάζετε τα κεράσια από το βαζάκι και βράζετε τον χυμό με την ζάχαρη. Όταν βράσουν τα απομακρύνετε από την φωτιά, προσθέτετε την ζελατίνη που προηγουμένως βάλατε να φουσκώσει και ανακατεύεται για να λιώσει η ζελατίνη.

Ζεσταίνετε καλά 200ml. νερό, προσθέτετε το ζελέ βύσσινο σε σκόνη, ανακατεύετε καλά,στην συνέχεια προσθέτεται 200 ml. κρύο νερό. Ενώνετε τον χυμό με την ζάχαρη και το ζελέ, προσθέτεται τα κεράσια και τα βάζετε σε καλούπι βρεγμένο με κρύο νερό. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για μερικές ώρες για να σφίξει καλά.

Για την κρέμα σιμιγδάλι

Βρέχετε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και προσθέτεται το γάλα, την ζάχαρη και την βανίλια. Όταν βράσουν προσθέτεται το σιμιγδάλι και ανακατεύετε σταδιακά σε μέτρια φωτιά. Όταν το σιμιγδάλι είναι έτυμο το κατεβάζετε από την φωτιά και προσθέτεται την ζελατίνη που προηγουμένως βάλατε να φουσκώσει. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει λίγο και το ανακατεύετε το με το γιαούρτι. Αφήνετε το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου για να κρυώσει και το απλώνετε πάνω από το κρύο μείγμα με τα κεράσια. Αφήνετε ξανά όλο το γλυκό στο ψυγείο για να σφίξη και το δεύτερο μείγμα.
Για να ξεφορμαριστεί εύκολα το γλυκό ξεκολλήστε τις άκρες απαλά με τα δάχτυλα σας και βάλτε την φόρμα για ένα λεπτό σε ζεστό νερό.

TIPS: Αν δεν έχετε ζελέ βύσσινο μπορείτε να το αντικαταστήσετε με απλό χυμό από κεράσι και να ακλουθήσατε ακριβός την ίδια διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου