Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ζουμεροί Kύβοι



Υλικά
Για το παντεσπάνι

6 αυγά
6 κουτ.σούπας ζάχαρη
6 κουτ.σούπας αλεύρι
4 κουτ.σούπας κακάο
4 κουτ.σούπας λάδι

Για το σιρόπι

400 ml νερό
200 γρ.ζάχαρη

Για την κρέμα

500 ml. γάλα+150 ml.για να ανακατώσετε το αλεύρι και την ζάχαρη
9 κουτ.σούπας ζάχαρη
9 κουτ.σούπας αλεύρι
2 κουτ.σούπας βανίλιας σε υγρή μορφή
250 γρ.βούτυρο

Για το γλάσο

100 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα
100 ml. κρέμα γάλακτος


Προετοιμασία


Για το παντεσπάνι

Ανακατώνεται καλά με το μίξερ τα αυγά και την ζάχαρη. Προσθεστετε το αλεύρι, το κακάο και το λάδι και ανακατώστε σιγά με το χέρι.Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί με διάστασης 22*30 και ψίνετε το παντεσπάνι για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφίνετε το παντεσπάνι να κριόσει.

Βράζετε το σιρόπι σε σιγανή φωτιά για περίπου 5 λεπτά και το περιχύνετε πάνω από το παντεσπάνι. Εγώ ετοιμάζω το σιρόπι όταν ψήνεται το παντεσπάνι μου και περιχύνω το ζεστό παντεσπάνι με το ζεστό σιρόπι.

Για την κρέμα

Βάζετε μισό λίτρο γάλα για να βράσει και προσθέστε τρία κουταλια σούπας ζάχαρη. Ανακατώνεται το αλεύρι, την υπόλοιπη ζάχαρη και την βανίλια με το υπόλοιπο γάλα και τα βάζετε να βράσουν. Ανακατώνεται με το μίξερ για να μην δημιουργηθούν κουβαράκια. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει.

Ανακατώνεται με ένα μίξερ το βούτυρο και προσθέστε ένα ένα κουτάλι με κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς. Αλείφετε την κρέμα πάνω από το κρύο παντεσπάνι και βάζετε από πάνω το γλάσο.

Για το γλάσο

Βράζετε την κρέμα γάλακτος και την σοκολάτα,τα ανακατώνεται καλά και μετά περιχύνετε το γλάσο πάνω από το γλυκό.

1 σχόλιο: