Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Γλυκό με ινδοκάρυδο και σοκολάτα - Bounty cake


Δοκιμάζοντας την συνταγή αυτή, μάλλον θα καταλάβετε πως έχετε ανακαλύψει το μεγάλο μυστικό για την γνωστή σοκολάτα με ινδοκάρυδο! :)




Υλικά

Για την βάση

1 μεγάλο αυγό
80 γρ. κουβερτούρα
80 γρ. βούτυρο
70 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι
2 κ.σ. κακάο σε σκόνη


Για την κρέμα

397 γρ. ζαχαρούχο γάλα
180 γρ. ινδοκάρυδο
2 αυγό

Για το γλάσο

150 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
100 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. βούτυρο



Προετοιμασία

Χτυπάτε με το μίξερτο βούτυρο, την ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να αφρίσουν. Λιώνεται την σοκολάτα και την αφήνεται δύο-τρία λεπτά για να κρυώσει. Βάζετε την σοκολάτα μέσα στο βούτυρο και τα χτυπάτε με το μίξερ 2-3 λεπτά. Βάζετε το κακάο και το αλεύρι και χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί.

Λαδώνεται ένα ταψί με διαστάσεις 20*20 εκατοστά και απλώνεται το μείγμα.


Ψήνεται το μείγμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Το μείγμα πρέπει να είναι μισοψημένο.



Ενώ το μείγμα ψήνεται χτυπάτε τα αυγά και το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέτεται το ινδοκάρυδο και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί.




Απλώνεται το μείγμα πάνω από την βάση και τα ψήνεται ακόμα 10 λεπτά. Η κρέμα πρέπει να μένει ζουμερή.

Για το γλάσο

Λιώνεται όλα τα υλικά μαζί σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Αφήνεται το γλυκό για μερικές ώρες να κρυώσει, να σφίξει το γλάσο και να ενωθούν όλες οι γεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου