Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Τούρτα φρούτων με κεράσια και μήλα





Υλικά


Για το παντεσπάνι

1 κγ. Μήλα
5 κ.σ. ζάχαρη

5 αυγά
5 κ.σ. ζάχαρη
5 κ.σ. αλεύρι
1 κ.γ. baking powder


Για την κρέμα

1 λίτρο γάλα
6 αυγά
5 κ.σ. νισεστε
5 κ.σ. αλεύρι
10 κ.σ. ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο
3 φακελάκια βανίλια

600 γρ. κομπόστα κεράσι

3 κρέμες σαντιγί σε σκόνη για την διακόσμηση

Προετοιμασία

Καθαρίζεται τα μήλα και τα κόβεται σε ροδέλες. Βάζετε τα μήλα σε μία φόρμα ψησίματος με διάμετρο 27 εκ. πασπαλίζεται τα μήλα με την ζάχαρη και τα ψήνεται στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Χτυπάτε τα υπόλοιπα υλικά για το παντεσπάνι και τα περιχύνεται πάνω από τα μήλα. Ψήνεται όλο το παντεσπάνι για ακόμα 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Όταν ψηθεί το παντεσπάνι το αναποδογυρίζεται έτσι ώστε τα μήλα να βρίσκονται στην πάνω πλευρά.

Για την κρέμα


Χτυπάτε με ένα μίξερ τα αυγά, το αλεύρι, τον νισεστέ, την βανίλια και 200 ml. γάλα. Ζεσταίνεται το υπόλοιπο γάλα και βράζεται όλα τα υλικά μαζί ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα και να γίνει κρέμα. βάζετε το βούτυρο μέσα στην βραστή κρέμα και τα χτυπάτε με ένα μίξερ.
Τοποθετείται το παντεσπάνι σε ένα δίσκο. Βάζετε ένα καλούπι τούρτας στο περίγυρο και περιχύνεται την κρέμα όσο ακόμα είναι ζεστή. Βάζετε τα κεράσια πάνω από την κρέμα. Μην τα ανακατώσετε με την κρέμα για να μην την χρωματίσουν. Αφήνεται την τούρτα να κρυώσει καλά και αφαιρείται το καλούπι. Αν δεν καλούπι τούρτας αφήνεται την κρέμα να κρυώσει τελείως και μετά την βάζετε πάνω από το παντεσπάνι.
Διακοσμείται την τούρτα με αρκετή σαντιγί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου