Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Κλειστή τάρτα σοκολάτας





Υλικά

Για την βάση

100 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ ανάλατο βούτυρο ή μαργαρίνη
300 γρ. αλεύρι
1 αυγό
50 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
20 γρ. κακάο


Για την κρέμα

400 ml. Γάλα
200 ml. κρέμα γάλακτος
80 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
3 κροκάδια
45 γρ. καλαμποκάλευρο
1 φακελάκι βανίλια
60 γρ. σοκολάτα περιεκτικότητας 70% κακάο

Προετοιμασία

Τοποθετιέται το γάλα, την κρέμα γάλακτος και την βανίλια να ζεσταίνονται. Χτυπάτε με ένα μίξερ το αυγό, το καλαμποκάλευρο και τα κροκάδια. Πριν να βράση το γάλα προσθέτετε το 1/3 από το μείγμα με τα κροκάδια. Ανακατεύεται καλά και προσθέτεται το υπόλοιπο μείγμα. Μόλις βράση το μείγμα το κατεβάζεται από τν φωτιά, προσθέτεται την σοκολάτα και ανακατώνεται. Σκεπάζεται το μείγμα με μεμβράνη και το αφήνεται να κρυώσει.

Χτυπάτε τα αυγά, το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Το βούτυρο δεν πρέπει να αφρίσει. Προσθέτεται το αλεύρι, το κακάο και τα αμύγδαλα και ζυμώνετε το μείγμα. Τυλίγεται την ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνεται για μια ώρα στο ψυγείο.

Βάζετε τα ¾ της ζύμης σε μία φόρμα με διάμετρο 26 εκ., απλώνοντας την στην βάση και στο περίγυρο της φόρμας. Βάζετε την κρύα κρέμα πάνω από την βάση. Ανοίγεται την υπόλοιπη ζύμη πάνω σε μία κόλα ψησίματος ή αλουμινόχαρτο στην διάμετρο της φόρμας. Απλώνεται την ζύμη πάνω από την κρέμα, αφαιρείται το χαρτί και ενώνεται της γωνιές του γλυκού.

Αλείφεται την τάρτα με τα κροκάδια και λίγο γάλα ( Χωρίζεται λίγο από τα κροκάδια που χρειάζονται για την κρέμα). Πασπαλίζεται την τάρτα με τα αμύγδαλα και με τα καρύδια και την ψήνεται στου 170 βαθμούς για 30 λεπτά (Εξαρτάται από το φούρνο).

Αφήνεται την τάρτα να κρυώσει μερικές ώρες και μετά την ξεφορμάρεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου