Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Τσiζκεικ με μορτίζες (Cheesecake με Maltesers)


Υλικά

Για την βάση

170 γρ. αλεσμένα μπισκότα Digestive
70 γρ. λιωμένο βούτυρο

Για την κρέμα

300 γρ. Τυρί κρέμα Philadelphia
500 ml. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. άσπρη σοκολάτα (κουβερτούρα)
100 γρ. μορτίζες (Maltesers)

Για την διακόσμηση θα χρειαστείτε
300 ml. κρέμα γάλακτος, μορτίζες (Μaltesers) και λίγη λιωμένη σοκολάτα


Προετοιμασία

Ετοιμάστε μία φόρμα με διάμετρο 20 εκ.

Ενώνετε μαζί τα αλεσμένα μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο, απλώνετε την βάση και την αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να προετοιμάσετε την κρέμα.

Λιώνετε την άσπρη σοκολάτα και την αφήνετε να κρυώσει λίγο.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη μέχρι να έχουν πυκνότητα περίπου όπως το μέλι. Προσθέτετε το τυρί, ανακατέψετε τα υλικά και προσθέστε την λιωμένη σοκολάτα.
Χτυπάτε για λίγο όλα τα υλικά για να πάρετε μια λεία κρέμα. Θρυμματίζετε τα σοκολατακια (προσοχή να μην τα λιώσετε τελείως) , τα προσθέτετε στην κρέμα. Ανακατώνετε την κρέμα και την βάζετε πάνω από την βάση. Αφήνετε το τσιζκεικ στο ψυγείο για 5-6 ώρες για να σφίξει και να ενωθούν οι γεύσεις.

Βγάζετε το τσιζκεικ από την φόρμα και το διακοσμείτε με την χτυπημένη κρέμα γάλακτος ή με σαντιγί, με τα σοκολατακια και την άσπρη σοκολάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου