Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Μπουγάτσα



Υλικά

450 γρ. φύλα του μπακλαβά
150 γρ. λιωμένο βούτυρο

Για την κρέμα

1.5 λίτρα γάλα
200 γρ. σιμιγδάλι
200-250 γρ. ζάχαρη (εξαρτάτε από την προτίμηση σας)
2 φακελάκια βανίλια
Λίγο αλάτι
2 Γεμάτα κουτάλια βούτυρο

Για την διακόσμηση
Ζάχαρη άχνη


Προετοιμασία


Βράζετε την ζάχαρη και το γάλα. Προσθέτετε το σιμιγδάλι, την βανίλια και το αλάτι και τα βράζετε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά για να βράσει το σιμιγδάλι. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο. Ανακατώνετε καλά την κρέμα για να γίνει μια λεία κρέμα. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Βουτυρώνετε ένα βαθύ ταψί με διαστάσεις 23*32 εκ.. Βάζετε τα φύλα στο ταψί τοποθετώντας τα ένα ένα και αλείφετε το κάθε φίλο με το βούτυρο. Τα φύλα τοποθετούνται έτσι ώστε να εξέχουν από όλες της πλευρές για να μπορείτε μετά να κλίσετε την μπουγάτσα και να μην ξεχειλίσει (φωτογραφία). Βάζετε την κρέμα πάνω από τα φύλα και στην συνέχεια τυλίγετε την κρέμα με τα φύλα και πάλι αλείφοντας τα, ακόμα και το πάνω φύλο.
Ψήνετε την μπουγάτσα στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά. Κόβετε την μπουγάτσα και όταν κρυώσει λίγο της βάζετε ζάχαρη άχνη.

tips:
Όταν λιώσει το βούτυρο το στραγγίζετε για να φύγει η πρωτεΐνη η οποία δεν χρειάζεται. Αλείφετε την μπουγάτσα μόνο με καθαρό βούτυρο για να είναι πιο τραγανή.

1 σχόλιο:

  1. καλησπερα αλικη μου.λαχταριστη φαινεται.τι θα ελεγες ομως στη κρεμα αντι σιμιγδαλι να εβαζες κορν φλαουρ η αλευρι.γινεται πιο βελουδινη.η νοστιμια θα ειναι ιδια.φιλακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή