Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Άσπρος πιρασμός με φράουλες και Oreo



Υλικά

Για την βάση

250 γρ. αλεσμένα μπισκότα Oreo
80 γρ. βούτυρο


Για την κρέμα

250 γρ. τυρί κρέμα Philadelphia
120 γρ. άσπρη σοκολάτα
250 ml. Κρέμα γάλακτος
1 κουτί ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
10 γρ. ζελατίνη+ 4κ.σ. νερό

Προετοιμασία

Προετοιμάζετε μία φόρμα με διαστάσεις 20*20 εκ. βάζοντας μια ασημόκολα για να μπορεί να ξεφορμαριστεί πιο εύκολα το γλυκό.
Ενώνετε τα αλεσμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και τα βάζετε στην βάση της φόρμας και τα στρώνετε ομοιόμορφα. Αφήνεται την βάση στην κατάψυξη για να σφίξει.
Βάζετε 4 κουταλιές νερό σε ένα μπολάκι και ραντίζετε τη ζελατίνα. Την αφήνετε να μουλιάσει και την ζεσταίνετε λίγο για να λιώσει. Λιώνετε την άσπρη σοκολάτα στον ατμό ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Χτυπάτε με ένα μίξερ την κρέμα γάλακτος. Ενώνετε το τυρί κρέμα και το συμπυκνωμένο γάλα και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα .Προσθέτετε την σοκολάτα και τα χτυπάτε ακόμα λίγο με το μίξερ. Στην συνέχει προσθέτετε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και την ζελατίνη και τα ανακατώνετε ελαφρός. Τοποθετείτε την μισή κρέμα πάνω από τα μπισκότα, βάζετε από πάνω τις φράουλες και στην συνέχεια την υπόλοιπη κρέμα.
Αφήνετε το γλυκό για 5-6 ώρες στο ψυγείο για να σφίξη η κρέμα και να ενωθούν οι γεύσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου