Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

"Milka" Τούρτα Σοκολάτας με καρύδια και μπισκότα


Υλικά

Για ένα παντεσπάνι:

6 ασπράδια
6 κ.σ. ζάχαρη
4 κ.σ. αλεσμένα καρύδια
1 κ.σ. φρυγανιά
Για το γλυκό χρειάζεται να ψήσετε δύο παντεσπάνια

Για την κρέμα:

1ο Μέρος

12 κροκάδια
12 κ.σ. ζάχαρη
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος Milka

2ο Μέρος

700 ml. γάλα
100 γρ.corn flour
3 κ.σ. ζάχαρη
2 σακουλάκια βανίλια
300 γρ. αλεσμένα μπισκότα
100 γρ. αλεσμένα καρύδια

3ο Μέρος

250 γρ. βούτιρο
120 γρ. ζάχαρη άχνη

Για την διακόσμηση θα χρειαστείτε 2 σακουλάκια σαντιγί σε σκόνη με γεύση σοκολάτας και λίγη κρέμα γάλακτος

Προετοιμασία

Χτυπάτε καλά τα ασπράδια και την ζάχαρη μέχρι να σφίξουν και να δημιουργηθεί η μαρέγκα. Προσθέτετε σταδιακά τα καρύδια και την φρυγανιά ανακατώνοντας απαλά. Λαδώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα με διάμετρο 27 εκατοστών και στην βάση βάζετε κόλα ψησίματος. Ψήνετε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς γύρο στα 10-15 λεπτά. Το παντεσπάνι θα ψηλώσει όταν θα ψήνετε αλά όταν κρυώσει θα πέσει.

Για την κρέμα

1ο Μέρος
Χτυπάτε τα κροκάδια και την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και τα βράζετε στον ατμό για 15 λεπτά. Προσθέτετε την σοκολάτα και όταν λιώσει απομακρύνετε το μείγμα από την φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει καλά.

2ο Μέρος
Αφήνετε λίγο από το γάλα για να ανακατώσετε το corn flour , την ζάχαρη και την βανίλια και το υπόλοιπο γάλα το βάζετε να βράσει. Βράζετε το corn flour μέσα στο γάλα και όσο είναι βραστό προσθέτετε τα καρύδια και τα μπισκότα. Ανακατώνετε το μείγμα και το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει.

3ο Μέρος
Χτυπάτε το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα.
Ενώστε και τα τρία μέρη της κρέμας. Πρώτα βάζετε το βούτυρο και τα κροκάδια και στο τέλος το μέρος με το μπισκότο. Χτυπάτε καλά την κρέμα με το μίξερ και ενώνετε το γλυκό με την κρέμα. Αλείφετε την κρέμα και από πάνω και γύρο από την τούρτα.


Αφήνετε την τούρτα στο ψυγείο για 6-8 ώρες για να σφίξει και να ενωθούν οι γεύσεις.

Διακοσμείτε την Τούρτα όπως σας αρέσει .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου