Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Τούρτα σοκολάτας με καρύδια - χωρίς ψήσιμο



Υλικά

200 γρ. βούτυρο
100 γρ. σοκολάτα
150 γρ. αλεσμένα καρύδια
3 κροκάδια
3 ασπράδια
150 γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ

2 σακουλάκια σαντιγί σε σκόνη

Προετοιμασία






Χτυπάτε τα κροκάδια με 100 γρ. ζάχαρη και τα βράζετε στον ατμό για 10 λεπτά περίπου, προσθέτετε την σοκολάτα και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Χτυπάτε το βούτυρο μέχρι να αφρίσει και το ενώνετε με το μείγμα ανακατώνοντας τα. Χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή και τα ανακατώνετε με το μείγμα.Στην συνέχει προσθέτετε τα μπισκότα και τα αλεσμένα καρύδια. Βουτάτε τα μπισκότα σαβουαγιάρ σε κρύο γάλα και τα σπάζετε στα τέσσερα.

Βάζετε την τούρτα σε μια φόρμα 24 εκατοστών και την αφήνετε στο ψυγείο για να κρυώσει καλά και να ενωθούν οι γεύσεις.

Διακοσμείτε την τούρτα με την σαντιγί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου