Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Τουρτα "Charlotte"









Υλικά


300 γρ. σοκολάτα με περισσότερο ποσοστό κακάο (Τουλάχιστον 50%)375 γρ. βούτυρο

250 γρ. ζάχαρη άχνη

10 αυγά

4 σακουλάκια σαντιγυ

2 κουτιά μπισκότα σαβουαγιάρ

Προετοιμασία

Ανακατώνετε 10 κρόκους με την ζάχαρη άχνη για 10 λεπτά πάνω στον ατμό. Το μπολ που θα βάλετε μέσα τους κρόκους με την ζάχαρη άχνη δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με το βραστό νερό επειδή θα κρούση η κρέμα. Προσθέτετε 300 γε. σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια και ανακατώνετε για να λιώσει. Αφήνετε όλα τα υλικά ακόμα 5 λεπτά στον ατμό και τα ανακατώνετε απαλά.

Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Χτυπάτε ξεχωριστά το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει και το ενώνετε με την κρέμα σοκολάτας χτυπώντας τα με το μίξερ.

Αφήνετε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να χτυπήσετε τα ασπράδια.

Χτυπάτε καλά 10 ασπράδια και 150 γρ. ζάχαρη άχνη σε σφικτή μαρένγκα. Προσθέτετε σταδιακά ένα ένα κουτάλι του μείγματος στην προηγούμενη κρέμα και ανακατώνετε απαλά. Εγώ το κάνο με το μίξερ στην πιο αργή ταχύτητα.

Προετοιμάζετε την φόρμα χωρίς πάτο μεγέθους 27 εκατοστά καλύπτοντας την με ασημόχαρτο εξωτερικά Τοποθετείτε τα μπισκότα σαβουαγιάρ περιμετρικά και στην βάση της φόρμας. Βάζετε την μισή κρέμα και την απλώνετε, προσθέτετε ακόμα μερικά σπασμένα μπισκότα σαβουαγιάρ από πάνο και στην συνέχει την υπόλοιπη κρέμα. Χτυπάτε την σαντιγί και την βάζετε στο τέλος.

Εγώ βουτάω όλα τα μπισκότα σαβουγιάρ μόνο από την μία πλευρά σε λίγο γάλα για να είναι πιο μαλακά. Υπάρχουν άλλοι που δεν το κάνουν αλά είναι πολύ σκληρά και εγώ δεν τα προτιμώ.

Αφήνετε το γλυκό για έξι ώρες στην κατάψυξη και μετά αφαιρείτε την φόρμα. Δεν χριάζετε περισσότερες ώρες γιατί στέκει πολύ καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου