Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Σοκολατένιες γεμιστές τρούφες με γεύση καπουτσίνο

















Υλικά


250 γρ. αλεσμένα καρύδια

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

200 γρ. ζάχαρη άχνη

1 σακουλάκι καπουτσίνο

2 κουτ. σούπας γάλα


Για την γέμιση


2 βρασμένους κρόκους αυγού

70 γρ. βούτυρο

120 γρ. ζάχαρη άχνη

1 σακουλάκι βανίλια

Προετοιμασία

Ανακατώνετε τα αλεσμένα καρύδια, την ζάχαρη άχνη και τους κρόκους.Προσθέτετε την λιωμένη σοκολάτα, το καπουτσίνο και το γάλα. Ανακατώνετε καλά όλα τα υλικά για να σμίξουν.

Για την γέμιση

Βράζετε τα αυγά 4-5 λεπτά από την ώρα που αρχίζουν να βράζει το νερό. Βγάζετε τα αυγά από την φωτιά και τα αφήνετε στο ίδιο βραστό νερό ακόμα 15 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο οι κρόκοι θα είναι εντελώς κίτρινη χωρίς το πράσινο γύρο από αυτούς. Αφήνετε τους κρόκους να κρυώσουν. Χτυπάτε καλά με το μίξερ το βούτυρο, τους κρόκους, την ζάχαρη άχνη και την βανίλια.

Από το σκούρο μείγμα κάνετε μπαλάκια με βάρος περίπου 20 γρ. και από το κίτρινο περίπου 7 γρ..

Βάζετε τις κίτρινες μπαλίτσες στην κατάψυξη για μισή ώρα.Μέσα στο σκούρο μείγμα τοποθετείτε την κίτρινη μπαλίτσα.Με τις παλάμες σας δίνετε σχήμα στο γλυκό. Βάζετε της τρούφες σε σοκολάτα τρούφα ή σε αλεσμένα καρύδια.

Θα πάρετε 34-35 τρούφες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου