Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ρολάκια με γέμιση - Πιροσκι




Υλικά

2 κροκάδια
200 ml. γάλα
200 ml. νερό
50 γρ.βούτυρο θερμοκρασία δωματίου
11 γρ. μαγιά
630 γρ. αλεύρι
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
αλάτι
αρκετό λάδι για τηγάνισμα


Προετοιμασία


Τοποθετείτε την ζάχαρη και την μαγιά σε χλιαρό γάλα για 10 λεπτά.
Βάζετε μέσα στο αλεύρι τα κροκάδια, το γάλα με την μαγιά, βούτυρο, το χλιαρό νερό, λίγο αλάτι και τα ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Αφήνετε την ζύμη σε βραστό μέρος για μία ώρα για να φουσκώση.

Ανοίγετε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την κόβετε σε ορθογώνια. Γεμίζετε με ότι γέμιση σας αρέσει και την τυλίγεται σε ρολό. Εγώ έχω βάλει κέτσαπ,χοιρομέρι και λίγο γιαούρτι. Βάζετε νερό στης άκριες της ζύμης για να κολλήσει καλά και να μην βγει έξω η γέμιση.

Βράζετε καλά το λάδι σας και ψήνετε τα ρολάκια και από της δύο πλευρές για λίγα λεπτά.
Βγάζετε τα ρολάκια σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το λάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου