Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Lambada kύβοι

Υλικά
 Για το παντεσπάνι

 4 κροκάδια
4 ασπράδια
8 κουτ.σούπας ζεστό νερό
200 γρ.ζάχαρη
200 γρ.αλεύρι

 Για την πορτοκαλή κρέμα

 1 λίτρο Fanta ή οποιοτήποτε άλλο αναψυκτικό με γεύση πορτοκαλι
 6 κουτ.σούπας ζάχαρη
 3 πουτίγκες βανίλιας (εγώ έχω βάλει 110 γρ.custard powder

Για την άσπρη κρέμα

1/2 λίτρα gala+ 150 ml για να ανακατώσετε το αλεύρι και το corn flour
6 κουτ.σούπας αλεύρι
2 κουτ.σούπας corn flour
 200 γρ.ζάχαρη
 125 γρ.βούτυρο
2 σακουλάκια σαντιγή

Προετοιμασία

Ανακατεύεται τα κροκάδια με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Τα ασπράδια τα ανακατεύεται ξεχωριστά μέχρι να σφίξουν.Μέσα στα χτυπημένα κροκάδια προσθέτετε 8 κουτ .σούπας ζεστό νερό, αλεύρι και τα ανακατώνεται. Στο τέλος προσθέτετε και τα χτυπημένα ασπράδια και ανακατώνεται με το χέρι σας.Ψήνεται το μίγμα σε μέτριο βουτυρωμένο ταψί στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.Το ψημένο παντεσπάνι πρέπει να είναι πάχους περίπου 1,5 εκατοστά. Για την πορτοκαλή κρέμα Ανακατεύεται την πουτίγκα με την ζάχαρη και λίγο αναψυκτικό και τα βράζετε μέσα στο υπόλοιπό αναψυκτικό. Τα βράζετε ακόμα 2-3 λεπτά και το βάζετε ζεστό πάνω από το παντεσπάνι. Για την άσπρη κρέμα Το αλεύρι και το corn flour το ανακατεύεται μέσα σε λίγο γάλα για να μην κάνουν κουβαράκια και τα βράζετε μέσα σε μισό λίτρο γάλα. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει, το ενώνεται με το βούτυρο που έχετε προηγούμενος χτυπήσει και τα χτυπάτε μαζί σε γρηγορη ταχύτητα. Βάζετε την κρέμα πάνω από την πρώτη κρύα κρέμα και αφήνετε το γλυκό να κρυώσει πολύ καλά. Για να είναι πιο εμφανίσιμο το γλυκό σας μπορείτε πρώτα να το κόψετε και μετά να το στολίσετε με την σαντιγή.

2 σχόλια: