Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011

Οικονομικό,εύκολο και ζουμερό γλυκό με ινδοκαρυδο



Υλικά

Για το παντεσπάνι

2 αυγά
200ml γάλα
100ml λάδι
100γρ.ζάχαρη
200γρ.αλεύρι
κουταλάκι  baking powder
2 κουτ.σούπας κακάο

Για την κρέμα

1 l. γάλα
1 ποτήρι ζάχαρη
7 κουτ.σούπας σιμιγδάλι
200 γρ.ινδοκαρυδο
αν θέλετε μπορείτε να προσθέτετε λίγη άσπρη σοκολάτα περίπου 30,40 γρ.


Προετοιμασία

Βράζετε το γάλα και στην συνεχεια προσθέτετε το σιμιγδάλι και την ζάχαρη,τα βράζετε ακόμα 10 λεπτά μέχρι να τα πίκσουν.Αφαιρείται την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτετε το ινδοκαρυδο.Αφήνετε το σιμιγδάλι για να κρυώσει ή μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε χλιαρό.

Για το παντεσπάνι

Βάζετε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι σε ένα μπολ για να τα ανακατώσετε με το χέρι ή με το μίξερ.
Βουτυρώνετε και βάζετε αλεύρι σε ένα ταψί διαστάσεων 25*34 εκ.περίπου. Βάζετε το μισό μίγμα για το παντεσπάνι και το ψήνεται στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου (δεν χρειάζεται να είναι πολύ ψημένο(Τόσο όσο να μην βουλιάζει η κρέμα στο παντεσπάνι).Βάζετε την κρέμα πάνω από το παντεσπάνι και στην συνεχεια βάζετε το υπόλοιπο μίγμα από το παντεσπάνι και τα ψήνεται όλα μαζί για ακόμα 15-20 λεπά περίπου.

Το γλυκό πρέπει να ψηθεί σε μέτρια θερμοκρασία μην δυναμώνετε τον φούρνο σας.

Από πάνω μπορείτε να βάλετε γλάσο σοκολάτας ή να βάλετε ινδοκαρυδο.Μπορείτε να το αφήσετε και όπως είναι επειδή το παντεσπάνι είναι λείο.

9 σχόλια:

  1. Τέλειο το γλυκάκι σου Αλίκη! Πέρασε από το blog μου, ένα βραβειάκι σε περιμένει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας αρέσει πολύ η καρύδα και θα δοκιμάσω τη συνταγή προσεχώς. Χαίρομαι πολύ που βρεθήκαμε!
    Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το εκανα και ειναι πολυ ωραιο.Ευχαριστω για την συνταγη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρα πολυ ωραια συνταγη !! ευχαριστω! ηθελα να πω οτι για το παντεσπανι νομιζω θελει λιγο παραπανω μειγμα για το ταψι που δωσατε (25χ30)

    ΑπάντησηΔιαγραφή