Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Kοτόπουλο A la creme






Υλικά

600 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
500 γρ. μανιταράκια
3 σκελίδες σκόρδο
400 ml. φρέσκα κρέμα
400 ml. νερό
1 ζωμό λαχανικών
1 κουτ.σούπας corn flour
3 κουτ.σούπας λάδι
αλάτι,πιπέρι

Προετοιμασία

Κόβετε το κοτόπουλο σε κοιβούς και το τσιγαρίζετε για λίγα λεπτά. Βγάζετε το κοτόπουλο και στο ίδιο λάδι βάζετε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα μανιταράκια και τα αφήνετε να τσιγαριστούν για περίπου 5 λεπτά μέχρι να αφήσουν το νερό και να μαλακώσουν.
Ξανατοποθετείται το κοτόπουλο στο τηγάνι, προσθέτετε ζεστό νερό και τα μπαχαρικά. Τα αφήνετε όλα να σιγοβράσουν για περίπου 15 λεπτά και προσθέστε φρέσκα κρέμα.Τα αφήνετε να βράσουν για ακόμα 10 λεπτά μέχρι η σάλτσα να δέσει. Στο τέλος διαλύεται το corn flour σε 100 ml νερό ,το βάζετε στο φαγητό και το αφήνετε για λίγα λεπτά να πίξει η σάλτσα.Δεν πρέπει να βάλετε πολύ corn flour επειδή θα γίνει πολύ πιχτεί η σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου